my friend's engagement

Halooooooooo.... selamat pagi dunia!!! oH dunia Lihat laaaaaaaa,
.Pagi yg indah ku jelang kembali, menghempas mimpi meraih bergantinya hari, di ufuk timur tersirat cahaya kedamaian, membangkitkan semangat menghangatkan perasaan yg sentiasa bergelora!!....hembus angin menemaniku memasak, mengiringi langkah berpadu dalam ketidak pastian utk memasak apa pada hari ini, gemersik kuali,senduk, pinggang , mangkuk bak irama kehidupan.....


oky... pagi nih x nak ceriata pasal pagi  lagi!!!! sbb dia memang dah pagi, jap lagi tengah hari, pastu malam dan sambung esok pagi lagi....

18.03.11 
 Telah berlangsungnya majlis pertunangan seorang kawan aku merangkap BFF iaitu bakal Mrs Suhana & pilihan hati Mr basil..
aku dijemput utk menghadiri majlis tersebut bersama kekasih hatiku sbg photographer.. pada mulanya agak menjadi kepayahan utk menghadiri majlis tersebut.. disebabkan majlisnya berlangsung pada hari jumaat., (biasalah org KL hari jumaat kena berkoje). 
tetapi utk kawan aku yg sorang nih.. aku gagahi jugak utk balik.. lg pon balik kampung kot, sapo x nak balik oiiiii.. ini antara gambar yg sempat dirakamkan semasa majlis tersebut.. walaupon dah agak lama ko org layan jer lah.. huahauhuahaua

 bersama dgn saudara kembar beliau dan ibu tersayang
 rombongan  pihak lelaki
 cium jgn x cium bakal bapak mentua mu!!
 pasangan Sue+Basil


 mok cik ado jugok..
 mok cik lagi
 ibu tersayang
 ibu mentua

kepada sue somoga majlis perkahwinan anda berjalan dgn lancar
dan semoga tabah menghadapi semua dugaan yg mendatang.. biasalah org nak kawin nih banyak dugaan buka senag nak kawin oiiiiii.... 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Blog ku yg bersawang!!!!

Dah lama aku biarkan blog aku nih bersawang. Korang perasan tak? memang lah sawang tuh tak nampak sebab blog aku nih kan ceria dan mendamaikan sedap lagi mata memandang.. perasan! Blog nih bersawang sebab mood nak update sangat jauh terbang ke angkasa raya.macam penunggu gunung raya pun ada aku rasa..Bukan setakat update, malah rutin seharian aku totally jadi lain,. Biasa lah kan mok cik cibok kate!. bukannya tak nak update tp terasa diri ini sangat tidak produktif,kreatif,inovatif dan segala yg tif lah... rasa mc loser pon ye, sbb aku nih bab-bab menulis agak kemalasan berlaku disitu!

hysssssss......
lagi pon blog aku nih x ada sape2 nak tgk pon., so aku update utk diri aku jer lah..hauhauah
lagi pon aku agak cibok dengan aktiviti berladang aku di FB., biasalah aku nih nak beladang di tanah sendiri x ada, berladang di FB pon jadi lah,.

setelah lama menghilang.....
hauhauahuahauahuahau.... biasalah nak gelak dulu sebelum cerita nih pon.!! aku dah jadi bini orang!!!! waaaaaaaaaaarggggggggggghhhhhh bangga U!!!! (org lain pon jadi bini org gak tp x dak lah bangga mc aku) haaaaaaada aku kesah ker?? hahhaha...

Setelah jadi bini orang...
haawraggg.. dah jadi bini org rutin pon dah lain la.,. klu dulu kul 12 baru bangun tido, skrg dah tak boleh!! kena bangu pagi2 buat sarapan untuk suami, siapkan pakaian suami untuk g kerja, petang bila suami dah balik kena masak makan malam pulak,.. klu suami cuti tambah lagi makan tengah hari..,hari2 kena kemas rumah, layan suami macam putera raja yg x seberapa nak raja!!! nasib baik la aku nih pandai la jugak masak-memasak nih.. hhahaahah,.sedap ke tak sedap ke kenalah telan jugak kan bile bini dah masak!! itu yg aku suka pasal suami aku yg sorang nih!!

Kesimpulannya: Meskipun barangkali mudah untuk berkata-kata bagi memujuk hati insan yang lara, hanya mereka yang melalui alam rumah tangga tahu pahit manis, suka duka alam rumah tangga!..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Kelopak malam.......

“Entah….kenapa hidup ini sepi tanpamu, bak romeo yang kehilangan juliet, bak aminnudin yang kehilangan mariamin, seperti kunang-kunang yang merindukan gelapnya malam diatas rumput ilalang…..apakah  yang kurasakan  adalah cinta??”

malam minggu datang lagi, aku merasakan jantungku terisis, sesak mendekap seluruh ruang kosong di tubuhku...
aku sedih, mataku memerah menahan tangis yg gak keluar. aku sedih sayang...... banyak yang telah aku lewati bersamamu, malam yang dingin, tawa, canda, tangis dan segala masalah kita lewati berdua
sekarang honey dimana?
aku kesepian, dingin, hampa............
aku sedih melihat bulan malam yang bersinar redup.
aku gak kuasa menahan hasrat yang tak mampu ku dekap
segala harap ku dekap menanti kepastian datang

kubiarkan tubuhku yang lemah terjuntai diatas pembaringan
menatapi langit2 kamar yang berdebu
segala hayal hilang menembus cakrawala semu

setitik air mata bening jatuh ke ujung bibir
aku bisa merasakan pahitnya derita ini, derita yang kadang terasa menyakitkan, namun kadang terasa indah
aku sudah terbiasa menikmati segala pahit yang ada..
mengecapi kegundahan hati yang telah lama menjajah pikiranku


kadang aku merasa hidup ini gak adil, hidup cuma diciptakan buat mereka yang gak peduli, gak punya hati dan gak punya rasa
sedangkan aku, terkapar menanti kepastian

bila malam minggu tiba, aku selalu merasakan kecemasan yang menyesak ke dada
aku rindu.............
sepi......................
dingin.....................
beku.........................
mengapa kesedihan selalu datang di mlm minggu  

Semua orang pasti pernah merasa SEDIH, teman Anda, kerabat Anda, orang tua Anda, Anda sendiri, maupun AKU sendiri pernah merasakannya, dan sekarang aku merasakan kesedihan itu. Banyak hal yang dapat memicu kita untuk merasakan kesedihan. Jika ditanya apakah yang menyebabkan seseorang itu bersedih, jawaban setiap orang pasti berbeza-beza mengingat permasalahan hidup yang dihadapi mereka berbeza juga. Kadang kita tahu betul apa yang membuat kita bersedih, namun kadang juga kita tidak mengetahui penyebab kesedihan itu.... Jika diikutkan perasaan sedih ini mahu saja aku melontarkan diri ini jauh ... jauh tempat yg sangat jauh!!!!! (Terlalu banyak hal yang membuat aku sedih, mungkin hal yang paling membuat aku sedih adalah hidup aku sendiri, rasanya aku tidak ingin hidup lebih lama lagi) Alangkah mudah bagai dikata...!!!

Bagi manusia normal, perasaan sedih mudah menyebabkan emosi menjadi sayu, jika tidak mampu dikawal, akan gugurlah titisan airmata yang membasahi pipi. (dan ini lah yg sedang aku lalui) SEDIH,RESAH,BENCI bersatu menerjah ruang hati yg kian pilu.... menyebabkan aku tidak dapat berfikir dgn akal yg waras...... satu demi satu aku persalahkan sedangkan ini hanya ujian untuk aku!!...
AAAAAaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrgggggggggghhhhhhhhh
sungguh aku benci perasaan ini....

Aku hanya ada sekeping sabar untuk mengalas rasa kecewa yang memberat dalam jiwa. sekeping sabar untuk menahan air mata dari meninggalkan redup kelopaknya. sekeping sabar untuk bertahan dan dengan sekeping sabar itu aku perlu merencana laluan baru yang perlu aku lalui kini.....

Aku cuba ukirkan senyum ceria pada hari-hariku dan menahan diri dari tangis kesal pada malam-malamku. beban rasa ini biar hanya aku dan Tuhanku yang tahu. Hati ini aku sandarkan hanya pada yang Satu tempat mengadu, tempat minta petunjuk dan pertolongan.

Nukilan pada layar ini bukan bingkisan putus asa, tapi ia adalah sulaman bebenang kesabaran yang cuba aku simpulkan menjadi tali kekuatan untuk aku berpaut agar tidak jatuh dari bertahan... bersabar dan bertahan..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

MY NEW Posssssssssssssss

Gosh... It's been ages since I posted anything here. Things have been pretty busy
(padahal x lah lama sangat pon...propa jer lebih)** jom layan ape aku nak tulis**

Quick run thru of all that has happened so far. Some stuff fun, some sad, some not that great. (hahahahah... begini ceritenye!!!!*** tetibe aku rasa diri ini poyos pulak bile menulis BI sambil memegang kamus!!! wawawawawaw..... stress...stress... sila abaikan klu tersalah tatabahasa ye...

hemmmm..... dlm sepanjang-panjang aku tak update blog nih, adalah beberapa perkara yg aku dah buat dan masih lagi dlm pembikinan..
** kita mula kan pada B-day aku dulu.. wahhhh nak jugak nyah!!! harus la kate diva kan????

MY B-day*** ♫.•:*¨¨*:•..♪ ♫♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ... ~♥;)

**wah suke ko nyah!!
Haruslah suke... gile u x suka sambut b-day...

Kisahnya!!.... b-day aku pada 15/2/1986 so dah 25thn lah aku!! (udah tua ropenye) hahhaah harus lah.. x kan makin muda ye dak??? terlebih dahulu aku nak ucap lah terima sangat-sangat kasih kepada kawan aku yg ku sayang sorang nih,.. (suhana lah tu).. yeeeee tahu pun.. memang dia lah sapo lagi yg sudi berkawan gan mok cik yg dah tua nih.... wawwaaw stresss lagih.. sbb dia lah bersusah payah menyediakan kek utk b-day mok cik,. Mok cik sebenarnya dah merancang doh nok g makan kek kat secret recipe,.Oleh kerana mok cik tahu takdok sesapo pun nak membelikan kek utk mok cik melainkan mok ciksendiri!! itu yg stresss tuh...~~ Tapi malam tuh rasa diri ini begitu berharga!!.. TQ~ sue~~♥;)
 ♥nilah kek yg menarik tertarik kau memang sedap♥
♥ala malu-malu gitu♥

 ♥ Sungguh ganas.... suap pakai pisau jer!!!♥
 ♥ Tetiba ada botol  kicap d situ!!! ape cer???♥

 ♥ Sorisssss u all muka x semenggah maklum lah kul 12malam kata!!♥

♥****** secret recipe ******♥








♥ ini basil punye kerja♥

  ♥♫♥♫♥♥♫♥♫♥♥♫♥♫♥♥♫♥♫♥♥♫♥♫♥♥♫♥♫♥
ini sajalah Dulu.. Mok cik ponat doh... 
(¯`♥´¯) .♥.•*¨`*♫.• ✿ ܓ
´*.¸.•´♥ ~sambungan:: majlis pertunangan member mok cik pulok... nak tahu sapo kome tunggu leeee....~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Tribute to P Ramlee

P.Ramlee - Lagenda Sepanjang Zaman.
              
         "Aku nak hidup sampai 1000 tahun lagi." 

Itulah katanya kepada salah seorang sahabatnya. Namun begitu apa yang telah dikatakan itu secara gurauan, kini beransur-ansur berubah menjadi realiti.
 
Dan aku adalah salah seorang  yang menjadi peminat P.ramlee sehingga sekarang... entah bagai mana aku mula tertarik dgn filem2 beliau, lagu2 dendangan beliau dan semua berkenaan dgn diri p.ramlee..

** huhhh aku memang minat P.ramlee.....

Bagi mengenang jasa dan sumbangannya yg tidak ternilai,sebuah konsert Tribute P Ramlee diadakan oleh pihak Astro & History bagi memperingati jasa & sumbangan Tan Sri P Ramlee dalam menghasilkan karya-karya agungnya sama ada filem mahu pun lagu.
 lagu nih.. aku x suka sanggat sbb yuna nyayi... heheheh jgn marah.. setiap org ada citerasa sendiri...
 

 


 


 


hadoi banyak sangat lah..... nanti tggk sendiri lah kat youtube...


~wink~ mood:: gah layan lagu P.ramlee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Berjimba A la Carte~

Berjimba=bergumbira
A la carte= (berasal dari Bahasa Perancis) merupakan istilah yang biasa dipakai di restauran untuk merujuk pada menu yang dapat kita pilih dan pesan terpisah yang mempunyai harganya masing-masing. jadi bukan complete meal dengan satu harga.
 apa kaitan dgn berjimba pun aku x tahu..huhuhu, saje jer nak bagi pengetahuan Am kat korang..~wink~
Jadi vocab kita pada hari ini ialah Berjimba hahaha....


Nak jadikan cerita... pada hari thaipusam minggu lepas kot., aku pun dah lupe..huh tp nak cerita jugak...

My dear friend aku ajak g berjimba sambil menghabiskan duit ~hahah~,
 
ini lah dia tempatnya!!! wink~
Sungai Kelumpang Ulu Selangor..::
Bapak jauh g mandi... aku ingat nak g sungai congkak jer..huhuh..tp x per jauh perjalan luas pemandangan::
budak makan banyak itu aku::~hahah~::
jgn marah ye kawan2.. aku memang makan banyak, tp x besar2.. (dgn bangganya)
::gambar hiasan jer::
eeee sape lah yg x pakai baju tuh??? buat malu jer dah la kurus kering :: boo-yaa
inilah tukang bakar ayam kite orang... (sila abaikan gambar perempuan D belakang itu)

ini lah pasangan bahagia Pn Beliau & En Beliau::
makan sorang-sorang
memang sedap!!!!
org makan ayam dia nih jer makan nasik

dah pergi sungai mesti lah mandi!!!..


dah siap madi dah..... sebelum balik kene kemas dulu...
Kemasan yg terakhir:: memang bergaya En Beliau dgn seluar beliau
Itu jer lah saat berjimba kite orang yg singkat...

::~special thanks untuk yg menjemput::


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

sale!!!! sale!!>>>

wah.... x ada lah sale sangat pun.. jus nak perkenalkan barang2 yg baru moca order utk di jual..

Prewalker Shoe

PWK-43=RM35.90
Size :
2 (11.7cm) 6M - 12M
3 (12.7cm) 12M - 18M
4 (13.7cm) 18M - 24M



Dress (POJ)

POJ 09
Brand : Gymboree
Size : 3, 6, 12, 18M
RM56.00
POJ 08
Brand : ZARA
Size : 2-3, 3-4, 4-5, 5-6, 7-8Y
RM65.90

CARTERS JUMPSUIT
JMPC-03
Size : 3, 6, 9, 12, 18, 24M
RM36.90

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments